stripes
  • bild

Om Bistål

Vi på Bistål i Västervik är nordens största leverantör av bistål för en effektiv och hållfast murverksarmering.

Vi är en del av Ebim-gruppen och är kända för att hålla en hög kvalitet och en leveranssnabbhet som ofta innebär att du har dina produkter inom en till två vardagar efter din beställning.

Allt på ett ställe

I vår egen moderna fabrik, byggd 2009, sker all tillverkning: vi drar vår egen tråd, svetsar och förzinkar. Vi har en effektiv intern logistik med hög flexibilitet i processen, vilket innebär stora möjligheter att anpassa produktionen efter behov. Vår maskinpark består idag av tre dragmaskiner, fem svetsmaskiner, tre rikt- och klippmaskiner, en förbindelsemaskin samt en förzinkningsanläggning.

Vi huserar på 4300 kvm plus ett lagertält på 540 kvm samt ett skärmtak på 360 kvm. Det gör att vi kan hålla ett stort lager och garantera våra kunder en hög leveranssäkerhet och snabbhet.

Många års erfarenhet

Vår verksamhet startade hösten 2001 av nuvarande VD Stefan Stein, med tidigare lång erfarenhet inom branschen som operatör och arbetsledare. Idag arbetar, förutom Stefan, sju personer i Bistål uppdelade på två skift om tre operatörer plus en reparatör, Anders Uldén, med många års erfarenhet och djup kunskap inom området.